Demo
  • fysiotherapie
  • fysiotherapie

Fysiotherapie

Voor wie is de fysiotherapeut? Jaarlijks gaan zo’n 3 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut, omdat ze klachten hebben aan het bewegingsapparaat.  Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.

Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt. Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk. Fysiotherapeuten werken met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens weer anders; elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie, bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. Ook kan oefentherapie helpen om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren, een goede ademhalingstechniek te leren of te ontspannen. Als onderdeel van de behandeling doet u zelf oefeningen thuis. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en u weer vertrouwen krijgt in uw lichaam. Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage, mobilisaties, tape of fysische applicaties.

De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust wat wel / niet goed is. Dit om herhaling of verergering te voorkomen. Het doel is dat u weer optimaal kan bewegen !

U kunt zelf meewerken aan het verminderen van uw klachten door de oefeningen te doen, goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel!

Zekerheid over kwaliteit.

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd wat inhoudt dat iemand zich alleen zo mag noemen wanneer hij/zij de gelijknamige HBO-studie succesvol heeft afgerond en tevens BIG - geregistreerd is. Zie BIG-register

Om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verbeteren is het Kwaliteitsregister Fysiotherapie in het leven geroepen door de beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Wie aan alle kwaliteitseisen voor behandeling, praktijkervaring, (bij)scholing en vakoverleg voldoet en werkt volgens de KNGF-richtlijnen, mag zich in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie inschrijven.

Kijk op www.defysiotherapeut.com voor alle fysiotherapeuten in het register.

Contact

Tel: 010 - 41 91 353
Fax: 010 - 41 95 929
info@vonderfysiofit.nl

Locatie A

Vonder 52
3075 TP Rotterdam

Locatie B

Groene Hilledijk 342
3075 EC Rotterdam